A Rákóczi Hadnagyai és az öregfiúk is a kupára hangolnak

IMG 3447A 45. Rákóczi Kupa előszeleként lezajlottak a Rákóczi Hadnagya Kupa selejtezői és a Tekó-Szilády öregfiúk mérkőzés.

A Rákóczi Hadnagya Kupára kilenc csapat nevezett, melyeket két csoportba sorsoltak és a csapatok körmérkőzések során döntötték el a helyezéseket. Az első napon öt csapat versenget egymással. A 15 perces mérkőzések során a Felsővárosi Iskola csapata erős kezdés után megtorpant, a Kecel ellen csak döntetlent játszott, de összeszedte magát a csapat és magabiztosan végzett az első helyen. Így február 4-én a döntőben törekedhetnek a kupa megvédésére.

IMG 3453

Második a Fazekas iskola csapata lett így ők a bronzéremért csatázhatnak. A másik csoportban a Kiskunmajsa csapata nyert, ezzel a döntőbe jutottak, míg a Soltvadkert csoport másodikként a Fazekas ellenfele lesz.

IMG 3562

A Tekó-Szilády öregfiúk mérkőzés egy igazi baráti találkozó, ahol a régi ellenfelek találkoznak évről-évre egymással. Bár a játék sebessége és lendülete minimálisan csökkent az elmúlt 20-30 évben, a játék szeretete és a küzdeni akarás semmit sem változott. A kemény de sportszerű mérkőzésen végül a Szilády nyert 2-1-re.

Mindkét eseményről fotók találhatók a galériában.

IMG 3547