Logisztikai verseny eredménye

IMG 3609A kecskeméti Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Kar hirdette meg  11-15. évfolyamos diákoknak az „Egy nap alatt a logisztika körül” nevű versenyét, melyen 3 fős csapatok versenyezhettek a 24 órás vetélkedőn.

Iskolánkból a Zsebedics Alexa, Nagy Norbert, Balogh Zoltán összetételű csapat indult. A döntőbe került 40 együttes közül az 5. helyet érték el (a projektjük 3. lett). Szécsi Árpád más iskolákba járó csapattársaival a 17. helyen végzett.

 

IMG 3615

Norbi a következő beszámolót írta a versenyről.

A verseny végig nagyon jó hangulatban telt. A szervezők is nagyon barátságosan álltak a versenyzőkhöz és minél szórakoztatóbbá próbálták tenni a verseny teljes idejét. Egész idő alatt le voltunk foglalva változatos feladatokkal mégis nagyon szabadon oszthattuk be az időnket és ez a 2 dolog nagyon jól volt kiegyensúlyozva. Egész végig nagyon változatos és ötletes feladatokat kaptunk. Többször kellet a kis csapatoknak nagyobb csapatokba tömörülni és együtt dolgozni "idegenekkel". A fő projektfeladatban a Pick Szegednek kellet megtervezni a következő telephelyét és ehhez a legmegfelelőbb raktárat tervezni, majd egy maketben megvalósítani, a megoldásánál is minden kreatív ötletet díjaztak és értékeltek. Közben érdekes helyekre látogattak el a csapat egyes tagjai, mint az Univer és a Phoenix Mecano Kecskeméti telephelyei vagy az egyetem laboratóriumai vagy kecskeméti szaktekintélyek tartottak előadást különböző logisztikával kapcsolatos témákban. Majd később az előzőekben hallott érdekességekből kaptunk kvízkérdéseket.

IMG 3616

Csapatunk annyira jól teljesített, hogy a szakmai zsűri döntése alapján lehetőséget kaptunk prezentálni a projektfeladatunkat. Végül ez az 5. helyre volt elegendő, ami 40 csapatból szerintünk nagyon jó. Csapatunk nyereménye egy 3 fős wellnes a kecskeméti Aranyhomok szállodában.