Tekós matekosok sikerei

Zrinyi 12018. március 3-án tartották meg a Kecskeméti Református Általános Iskola dísztermében a Zrínyi Ilona Matematikaverseny megyei díjkiosztó ünnepségét.

Az eredményhirdetésen iskolánkat hat fő képviselte. Pető Patrik 10.a és Szabó Kitti 11.a osztályos tanulók 2. helyezést értek el. A harmadik helyen végzett Bokor Viktória 10.c és Kónya Evelin 12.b osztályos tanulók. Csapatversenyben a 11. évfolyamon aranyérmet hozhatott el iskolánk, a csapat tagjai Szabó Kitti és Rózsa Zoltán 11.a és Tóth Lívia 11.c osztályos tanulók.

Zrinyi 2

További helyezések a versenyen: Muhel Nimród 9.a, Rózsa Zoltán 11.a és Király Enikő Márta 12.c osztályos tanulók negyedik helyen, míg Simonyi Lóránt 9.a és Tóth Lívia 11.c osztályos tanulók a hatodik helyen végeztek. Csapatversenyben a 10. évfolyamos és a 12. évfolyamos csapatunk is 2. helyezést ért. Csapattagok: Bernhardt Alexandra 10.c, Bokor Viktória 10.c, Pető Patrik 10. a, valamint Király Enikő Márta 12.c, Kónya Evelin 12.b, Orcsik Mihály 12.a.

Az iskolákat is külön értékelték, ahol iskolánk a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium a megye szakgimnáziumai között első-, míg a dél-alföldi régióban második helyen végzett. A diákokat felkészítették: Barák Gábor, Berencsi Beáta, Hegedüsné Solymosi Ildikó, Mándics Ildikó, Szauter Zsuzsanna és Tóbiás Zoltánné. Berencsi Beáta és Tóbiás Zoltánné szaktanárok sikeres felkészítő munkájukért díjazásban részesültek.

Zrinyi 10

További siker is született matematikából, hiszen Orcsik Mihály 12.a osztályos tanuló bejutott az OKTV döntőjébe, vagyis az ország legjobb ötven matekosa között tudhatja magát és ezzel továbbtanuláskor 25 többletponttot kap. Felkészítő tanára Berencsi Beáta.

Zrinyi 1

Please publish modules in offcanvas position.