KözgazdÁSZOK

KözgazdÁSZOK - Versenyfelhívás

Iskolánk ebben a tanévben is meghirdeti KözgazdÁszok vetélkedőjét az általános iskolák 8. osztályos tanulóinak. A verseny játékos próbatétel, ahol a résztvevők megmutathatják kreativitásukat, bizonyíthatják eddig megszerzett pénzügyi ismereteiket, gyarapíthatják azt, és nem utolsó sorban megismerhetik iskolánkat. Minden diákot szeretettel várunk, a továbbtanulási szándékától függetlenül. 

A verseny felépítése: A verseny két részből áll, központi témája a pénz. Az első fordulóban a diákok interneten keresztül beküldendő feladatot kapnak, amelyhez bármilyen segítséget igénybe vehetnek. A második forduló iskolánkban zajlik, ahol tesztkérdéseken keresztül mérjük fel ismereteiket.

Jelentkezési határidő: 2018. december 4. kedd

1. forduló: Versenymunka készítése (a kiírásban közzétett információk alapján): Feladat kiírása elérhető és letölthető 2018. november 23-tól az iskola honlapjáról (www.teko.hu):
Beküldése elektronikus úton történik az alábbi címre: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.. Beküldési határideje: 2018. december 4. kedd

Az elérhető maximális pontszám: 25 pont. Az elért eredményekről a versenyzők elektronikus úton kapnak visszajelzést.

2. forduló: Teszt feladatsor: A tesztsor kitöltésére iskolánkban kerül sor 2018. december 11-én 14.00 órakor. A felkészüléshez segédletet biztosítunk, ami 2018. november 23-tól elérhető az iskola honlapján. Az elérhető maximális pontszám: 50 pont.

A verseny értékelése: A két forduló összesített eredményéről a versenyzők elektronikus úton kapnak visszajelzést. A verseny végleges eredménye a versenyzők által beküldött versenymunka, és a második forduló során szerzett pontszámok alapján kerül kialakításra.

A verseny díjazása, eredményhirdetés: Az első három helyezett, illetve a legjobb, legötletesebb Versenymunkát készítő tárgyjutalomban és oklevélben részesül. Az elért eredmények kihirdetésére 2018. december 21-én 11 órakor iskolánk karácsonyi ünnepségén kerül sor. Az elért eredményekről a résztvevőket előzetesen értesítjük.

 

Versenyismertető

  1. forduló: Versenymunka készítése

Seholországban eddig arany és ezüst pénzérmékkel fizettek, de most új fizetőeszköz, a fabatka bevezetését tervezik. Segítsetek a Jegybank felelőseinek az új pénzük megalkotásában! Tervezzétek meg az 50 fabatkás bankjegyet!

Tartalmi és formai követelmények:

  • Minimális tartalom: szerepeljen a bankjegyen
  • pénznem: fabatka
  • mennyiség: 50
  • Nem követelmény a hamisítást megelőző biztonsági kellékek (fémszál, vízjel stb.) feltüntetése.
  • Készíthető:
  • Papír alapon: az elkészített bankjegy beküldhető szkennelve, pdf vagy jpg formátumban.
  • Elektronikusan: bármilyen szoftver használható, de az elkészült munka legalább 1024x768 felbontású legyen. Beküldhető pdf vagy jpg formátumban.

Minden más rajtatok múlik!

Beküldése elektronikus úton történhet az alábbi címre: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.. Beküldési határidő: 2018. december 03.

  1. forduló: Teszt feladatsor

A kérdések és feladatok központi témája a pénz lesz. A tesztsor kitöltésére iskolánkban kerül sor 2018. december 11-én 14.00 órakor. Az elérhető maximális pontszám: 50 pont.

A felkészüléshez segítséget találtok az alábbi oldalakon:

http://www.mnb.hu/bankjegy-es-erme

http://www.mnb.hu/letoltes/tudta.pdf

Beni & Ani a pénzvilág kapujában

Beni & Ani a Nemzeti Bankban

Beni & Ani az első magyar Junior Bankbank

MobilMenü