Tekós sikerek az ÁSZÉV elődöntőjében

aszev20Az Ágazati szakmai érettségi vizsgatárgyak versenyén a 12. évfolyamos tanulóink közül a központi elődöntők után többen is a döntőbe jutottak.

Mezőgazdasági ágazaton Mityók Rita Kitti és Pintér Dóra a 123 indulóból a 7. illetve a 8. helyen végzett az elődöntőben. Állattenyésztési, növénytermesztési, továbbá anatómiai és műszaki ismeretekre vonatkozó kérdésekre válaszoltak, ezenkívül termesztési, tenyésztési és takarmányozási szakmai számításokat kellett végezniük. Felkészítő tanáruk Szűcs-Tisza Anett.

Közgazdasági ágazaton Jónás István György az 592 indulóból jelenleg a 18. helyen áll. Az interaktív elődöntőben statisztikai, pénzügyi és adózási számításokat kellett végezniük, könyvelési feladatot kellett megoldaniuk, és általános gazdasági, jogi ismereteikről kellett számot adniuk. Felkészítőik Nagyné Hadfi Krisztina, Tóta Zsuzsanna, Vágóné Csuport Gyöngyi.

Az Informatikai ágazaton induló 543 diákból iskolánk legjobbja Kozla Dávid megyei szinten a 4., mindössze 5 %-kal maradt le a továbbjutásról. A központi feladatok a programozáshoz, a hálózatokhoz és a weboldalak kódolásához, adatbázis-kezeléshez kapcsolódtak. Felkészítői Halász Ákos, Vojcsek Csaba.

aszevosztv 4aszevosztv 5aszevosztv 3aszevosztv 6

Please publish modules in offcanvas position.