TekóOlimpia

Versenykiírás a II. Rákóczi Ferenc Gimnázium és Szakgimnázium általános iskolák 8. osztályos tanulói számára rendezett tanulmányi versenyek.

Iskolánk ebben az évben is meghirdeti a már ismert versenyit, melyekre jelentkezni az alábbi jelentkezés gombra kattintva, a megjelenő Jelentkezési lap kitöltésével lehet.
A versenyekre minden 8. osztályos diákot várunk függetlenül a továbbtanulási szándékától.

BUTTON JELENTKEZESA verseny adatvédelmi tájékoztatóját, ide kattintva megismerem, és elfogadom!

Az elért eredmények kihirdetésére 2018. december 21-én 11 órakor iskolánk karácsonyi ünnepségén kerül sor. Az elért eredményekről a résztvevőket előzetesen értesítjük.
A TekóOlimpia versenyágairól:

 

 

 MA-TEKO-LÓ

IMG 2372Általános iskolásoknak szervezett versenyeink sorában a MA-TEKO-LÓ tekint vissza a legnagyobb múltra. Az évek során sokat változott a lebonyolítás módja, a feladatsor szerkezete, a feladatok típusa, de a cél ugyanaz maradt: nem elsősorban a tárgyi tudást mérni, hanem érdekes, gondolkodtató feladatokon keresztül a logikus gondolkodást előtérbe helyezni, a lényeglátást, a jó ötleteket értékelni.

A feladatsor első része hat feleletválasztós kérdésből áll, amelyek egyenként 5 pontot érnek. A rossz válasz nem jár pontlevonással. A második részben négy példát kell megoldani a tanulóknak, mindegyiket 15 pontért. Ezeknél a feladatoknál a megoldást részletesen le kell vezetni, a pontok nagy része az indoklásra adható.

 

 

Jelentkezési határidő:

2018. december 4. kedd

A verseny időpontja:

2018. december 11. kedd 14 óra

A verseny időtartama:

90 perc

Használható segédeszközök:

számológép, vonalzó


Internetes nyelvi verseny

A versenyre az általános iskolák nyolcadikos tanulói egyénileg nevezhetnek.

A verseny során a diákoknak az internet segítségével kell megoldaniuk egy-egy 25-30 kérdéses feladatlapot angol, illetve német nyelvből. A kérdések sokrétűek: találhatók köztük ország ismereti kérdések a földrajz, irodalom, történelem, sport vagy épp a komoly és könnyű zene területéről.

A kérdések másik fele még jobban gyakorlat orientált. Információkat kell keresniük olyan témákban, mint belépőjegy árak múzeumokban vagy nevezetességben, nyitvatartási idők, menetrendek esetleg szálláshelyek.

Jelentkezési határidő:

2018. december 4. kedd

A verseny időpontja:

2018. december 11. kedd 14 óra

A verseny időtartama:

45 perc

Használható segédeszköz:

nyomtatott vagy online szótár


TEKÓ-DOLÓ IMG 3338

Iskolánk immár 10. alkalommal hirdet informatika versenyt az általános iskolák 8. osztályos tanulói számára. Szeretettel várunk minden olyan diákot, aki szeretné összemérni logikai készségét, ügyességét, kreativitását társaival!

Az idei tanévtől egyfordulóssá alakul át versenyünk. Először papíron kell 1-2 logikai feladatot megoldani, majd egy reprodukciós és egy kiírásnak megfelelően elgondolt feladat megvalósítása lesz a cél. A felhasználható két óra szabadon beosztható a feladatok között.

Jelentkezési határidő:

2018. december 4. kedd

A verseny időpontja:

2018. december 11. kedd 14 óra

A verseny időtartama:

120 perc

Megoldáshoz szükséges: ész és logika, szöveg-, kép- és prezentációkészítési ismeretek

Szeretnénk a versenyzők logikai készségeit is felmérni, ezért az informatikai alapfogalmak ismerete mellett különböző típusú rejtvény-, illetve algoritmizálási feladatokra lehet számítani az első 1-2 feladatnál. (pl.: sudoku, torpedó játék, helyezze el a következő elemeket a szabályoknak megfelelően, kódolja a leírás alapján stb.)

Majd minta alapján kell dokumentumot létrehozni, és rajzot vagy ábrát elkészíteni. Használható programok: Microsoft Office Word 2016, Power Point és Paint.

A verseny értékelése: A feladatsor 100 pontot ér. Pontszámazonosság esetén több azonos helyezés is kiosztásra kerül.


KözgazdÁszok

A verseny játékos próbatétel, ahol a résztvevők megmutathatják kreativitásukat, bizonyíthatják eddig megszerzett pénzügyi ismereteiket, gyarapíthatják azt, és nem utolsó sorban megismerhetik iskolánkat.

A verseny két részből áll, központi témája a pénz. Az első fordulóban a diákok interneten keresztül beküldendő feladatot kapnak, amelyhez bármilyen segítséget igénybe vehetnek.

A második forduló iskolánkban zajlik, ahol tesztkérdéseken keresztül mérjük fel ismereteiket.

Jelentkezési határidő:

2018. december 4. kedd

Az 1. forduló beküldési határideje:

2018. december 4. kedd

A verseny 2. fordulója:

2018. december 11. kedd 14 óra

  1. forduló: Versenymunka készítése (a kiírásban közzétett információk alapján). Feladat kiírása elérhető és letölthető 2018. november 23-tól az iskola honlapjáról.
    Az elérhető maximális pontszám: 25 pont. Az elért eredményekről a versenyzők elektronikus úton kapnak visszajelzést. Beküldése elektronikus úton történik az alábbi címre: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  1. forduló: A feladat egy tesztsor kitöltésére, melyre iskolánkban kerül sor 2018. december 11-én 14.00 órakor. Az elérhető maximális pontszám: 50 pont. A felkészüléshez segédletet biztosítunk, ami 2018. november 23-tól elérhető az iskola honlapján.

A verseny értékelése: a két forduló összesített eredményéről a versenyzők elektronikus úton kapnak visszajelzést. A verseny végleges eredménye a versenyzők által beküldött versenymunka, és a második forduló során szerzett pontszámok alapján kerül kialakításra.

A verseny díjazása, eredményhirdetés: az első három helyezett, illetve a legjobb, legötletesebb Versenymunkát készítő tárgyjutalomban és oklevélben részesül.

BUTTON 2 3


AGRO-MÓKUS

IMG 3474Az AGRO-MÓKUS nevű versenyre azon 8. osztályos tanulók 2-3 fős csapatainak jelentkezését várjuk, akik érdeklődnek a környezetükben élő növények és haszonállatok iránt. A kettő fordulós versengés nem pusztán a megmérettetésről szól, hanem betekintést nyerhettek a TEKÓ világába, megtapasztalhatjátok, milyen körülmények közt zajlanak a diákok mindennapjai, sőt……., de erről majd később!

Időpontok, melyeket érdemes feljegyeznetek:

Jelentkezési határidő:

2018. december 4. kedd

Az 1. forduló beküldési határideje:

2018. december 4. kedd

A verseny 2. fordulója:

2018. december 11. kedd 14 óra

Mi a Ti feladatotok?

  1. forduló: Elsőként egy feladatlap kitöltése vár Rátok, melyet november 23-tól tudtok letölteni honlapunkról. A megoldásra egy hét áll rendelkezésetekre. A kitöltött feladatlapokat e-mailben tudjátok visszajuttatni a következő e-mail címekre: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  1. forduló: Az iskolában kerül lebonyolításra, ahol munkáltató és a mindennapokban is hasznosítható ismeretekre épülő játékos feladatokat fogunk számotokra összeállítani. Ne ijedjetek meg, Ti már rendelkeztek a sikeres megoldáshoz szükséges ismeretekkel!

Hogyan értékeljük a munkátokat?

A két forduló összesített eredményei alapján alakulnak ki a csapatok közti verseny helyezettjei.

BUTTON 2

Please publish modules in offcanvas position.