Ballagás a II. Rákócziban

ballagas21 22Szülői részvétel mellett rendezte meg iskolánk a ballagási ünnepségét, melyen a 120 érettségiző diák búcsúzott a Tekótól.

Pénteken délután csendültek fel a jól ismert ballagási dalok hangjai, melyekre elballagtak végzőseink. Az ünnepségen Hozdik Zsolt kanonok-plébános köszöntötte a ballagókat, majd Lakatos Linda énekelt. A végzősök nevében Kocsis István 12.a osztályos tanuló búcsúzott el az intézménytől, és Téglás László igazgató úrnak átadott virágcsokorral pedig jelképesen a nevelőtestület tagjaitól.

 

ballagas21 65

ballagas21 70Az ünnepélyes zászlóátadást követően kitüntetések átadására került sor.

Az Év diákja címet Kocsis István (12.a) és Nagy Péter Dániel (12.c) érdemelte ki. Jó tanuló, jó sportoló kitüntetésben Fazekas Attila és Kalmár Levente (12.c) részesült, a Tehetséges diák elismerést Jónás István György (12.c) kapta, a Rákóczi Művészeti Nívódíjat pedig Lakatos Linda (12.c) kapta. Ebben az évben kilencen részesültek a Vincit Virtus díjban. Friebert Viktor (12.b), Király Lilla Anett (12.d), Kozla Dávid (12.a), Mészáros Zsombor (12.d), Mityók Rita Kitti (12.b), Muhel Nimród (12.a), Pintér Dóra (12.b), Rencsár Levente (12.d) és Tóth-Nagy Bendegúz Viktor (12.d). A Rákóczi kitűnősége elismerésben Milinkó Vivien (12.d) és Simonyi Lóránt (12.a) részesült.

ballagas21 127ballagas21 157

A díjak átadását követően Téglás László igazgató úr köszöntötte az ünnepelteket. A hagyományokhoz híven a ballagás záró eseménye, az iskola előtt lévő Rákóczi szobor megkoszorúzása volt.  

Please publish modules in offcanvas position.