Bravúrarany a lányoktól, tisztes helytállás a fiúktól a Szilády Kupán

szilady kupa18 5Hétvégén rendezték meg a XII. Szilády Kupa teremlabdarúgó tornát a Dékáni Sportcsarnokában. Iskolánk fiú illetve lány labdarúgói is érintettek voltak az események.

A lányok a zsúfolt program miatt a Szilády műfüves pályáján játszották le első mérkőzésüket (az elődöntőt), ahol a tavalyi évhez hasonlóan a Dékáni volt az ellenfél. A tekós csapat mondhatni visszafogott formában focizott, ám még így is uralta a mérkőzést és végül magabiztos, 2-0-s győzelemmel jutott be a vasárnapi döntőbe.

 

A fiúk pénteken egy 3-2-es győzelemmel kezdtek a Tomori ellen, majd szombaton magabiztosan verték a Piár csapatát. Ezután jött két rangadó, előbb a Dékáni, majd a házigazda Szilády ellen. Az első meccset nagy csatában 1-0-ra elvesztette a csapat, ám még így is megmaradt az esély a csoportgyőzelemre a házigazdák esetleges legyőzésével. A remek iramú, küzdelmes meccs azonban 2-2-es döntetlennel zárult, így a mieink pótselejtezőre kényszerültek.

szilady kupa18 12Itt a lengyel Nowy Sacz csapatával találkozott a Dózsa-legénység. Mezőnyben kiegyensúlyozott találkozót láthatott a nagyérdemű, ahol bár a lengyeleknek voltak nagyobb helyzeteik, kicsit pontosabb támadójátékkal a mieink is nyerhettek volna. A vége előtt négy perccel jött a találkozó egyetlen gólja, amit a lengyelek támadója szerzett, így a tekós csapat lemaradt az elődöntőről és a hatodik helyen zárta a tornát. A közelgő 46. Rákóczi Kupa előtt azonban így is jó volt látni a megfiatalított tekós csapat lelkes játékát. Nem kérdés, hogy a Palakovics-Viola-Horváth-Liska négyessel kiegészülve ismét érmes reményeink lehetnek a saját kupánkon.szilady kupa18 8

Vasárnap felfokozott hangulatra lehetett számítani a lányok döntőjén. A hazai szurkolók támogatását élvező Szilády elleni küzdelmet előzetesen sokan Dávid és Góliát küzdelméhez hasonlították. Nos, a végkimenetel szempontjából mindenképp találó a hasonlat. A stabil védekezésből való kontrajátékra építő tekós csapat Barta Viktória révén szerzett vezetést, majd Kenderesi Kíra növelte az előnyt. A második félidő elején két perc alatt visszajött a meccsbe a Szilády, ekkor azonban egy időkéréssel sikerült megtörni a hazaiak lendületét. A pár perccel korábban pályára lépő Lány Bianka remek lövésével aztán újra a Tekónál volt az előny, amit sikerült is megőrizni, így a mieink hódították el a vándorserleget! Érthetően hatalmas volt a lányok öröme, hiszen óriásit küzdve egy nemes riválist sikerült legyőzni a fináléban.

A különdíjak átadásánál kiderült, hogy a torna legjobb kapusa Léder Vanda lett, míg a döntő legjobbjának Kenderesi Kírát választották.szilady kupa18 3

szilady kupa18 2szilady kupa18 4

Please publish modules in offcanvas position.