IMGL5386Bendegúz a tanulmányi versenyek aktív résztvevője matematika, fizika és biológia tantárgyból.

Az Európai Mobilitási Hét keretein belül megrendezett iskolák közötti vetélkedőben csapatával ebben a tanévben az első, tavaly második helyezést ért el. 2010-ben kezdett íjászkodni, ami a szenvedélyévé vált.

Számos versenyen, versenysorozaton részt vett, ahol rendre dobogós helyezést ért el. Ilyen versenyek voltak, pl. a Történelmi Íjász Országos Bajnokság, a Történelmi versenysorozatban rendezett versenyek vagy Magyar Honvédség Légpuska lövészet.

A fizika tantárgy iránti szeretete, érdeklődése az otthoni kísérletezésekben is megnyilvánul, édesanyja hullámzó örömére. Különböző tárgyak kovácsolásával, fafaragással, grafit, tűfilc, és olaj-pasztell rajzaival, valamint tökfaragó tehetségével egyéni és csapat megmérettetéseken dobogós helyezéseket ért el számos alkalommal. Munkáival országos versenyeken is képviselte iskolánkat. Mindezen elfoglaltságok mellett jutott ideje megtanulni népi furulyán és akusztikus gitáron játszani.

Érdeklődése a küzdősportok iránt is megnyilvánult. Birkózott, bokszolt, és a Hap-kido-t is kipróbálta. Fejlett érzelemvilága, tisztalelkűsége, sokoldalúsága, segítőkészsége, és sajátos humora kedvelt személyiséggé teszik őt.

IMGL4691Levente már az általános iskolásként beleszeretett a kézilabdába.

Negyedikes korában a Kiskunhalasi UKSC Sportegyesületnél kezdett játszani. A 2017/2018 és a 2018/2019-es szezonban a csapatával veretlenül nyerték meg a bajnokságot, és városi elismerésben is részesült. Jelenleg az Ifjúsági csapatban 96 góllal vezeti a házi góllövő bajnokságot és az NBII-es felnőtt csapatnak is eredményes játékosa.

A Tekóban is a kézilabdacsapat oszlopos tagja. Számos versenyen dobogós helyezést értek el a csapattal: Bibó-kupa 3. hely, Wattay-kupa 3. hely, a 2018/2019-es tanévben a Diákolimpián megyei 4. helyezés.

A rendszeres edzések, felkészülések és mérkőzések mellett tanulmányaira is tudott időt és energiát fordítani.

IMGL4768Kiemelkedő tanulmányi eredményével és sportteljesítményével követendő példa osztálytársai és iskolatársai számára. Az általános iskola első osztálya óta kézilabdázik a Soltvadkerti Kézisuli és Utánpótlás Sportegyesület keretein belül.

Csapatával megyei bajnok volt a 2019/2020-as tanévben, és diákolimpiai szerepléseivel is szép eredményeket ért el. A 2018/2019-es tanévben a TEKÓ csapatával a 4. helyezést érték el a diákolimpián. A középiskolai tanulmányai alatt három tanévben kitűnő volt.

Matematika és történelem versenyeken is megmérette magát. Tizenegyedik osztályban német nyelvből, ebben a tanévben pedig angol nyelvből tett sikeres középfokú nyelvvizsgát. Diáktársai, barátai bármikor számíthattak rá akár iskolai feladat megoldásáról, akár az élet más területén történő segítségnyújtásról van szó.

IMGL4858A négy év során központi személyisége volt az osztályának és az iskolának.

Mind osztálytársai, mind tanárai bármikor fordulhattak hozzá segítségért. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy számos iskolai projektben vett részt és aktív részese volt az iskolai rendezvényeknek.

Kilencedik osztályban vállalta a gólyaavatóra az osztálytánc koreográfiájának megtervezését és betanítását. Tizenkettedikben pedig aktív szervezője és lebonyolítója volt a gólyaavató ünnepségnek. Kiemelkedő tánctudását megcsodálhattuk az adventi teadélutánon, a szalagavató ünnepségen, és egyéb iskolai műsorokban is.

Szerepet vállalt iskolánk népszerűsítésében. Az iskolafilmben bemutatta a gimnáziumi osztályt, az általános iskolák nyílt napjain pedig személyesen tájékoztatta a jövő tekósait. Az osztályközösség erősítésében, az osztáykirándulások és a nyári összejövetelek szervezésében is számítani lehetett rá. Tanulmányi átlaga a négy év során végig jeles volt.

IMGL4323Viktor a négy év során számos sportversenyen szerepelt eredményesen. Tehetsége már kilencedik osztályban megmutatkozott, amikor megnyerte a Kiskunhalas Önkormányzata által szervezett Városi Futóversenyt.

Tizedik osztályban a Rákóczi Kupán elnyerte a Legjobb fiatal tekós játékos címet. Tizenegyedikben a Rákóczi Kupán csapatával 3. helyezett lett, ugyanebben az évben a sepsiszentgyörgyi Berde Kupán 2. helyezést értek el.

A szegedi Grosics Akadémián csapatával 2020-ban NB3-as 2. helyezést ért el. Vidám, nyílt, barátságos természetével, és a labdarúgás terén elért kiváló eredményeivel megérdemelten kapta meg iskolánk Vincit virtus díját.