adamszkivirag19Már 9. osztályban megmutatkozott tehetsége több téren is. Zongoratanulmányait lakóhelyén, Jánoshalmán végezte. Játékával négy éven keresztül színesítette iskolánk rendezvényeit, ünnepségeit. Fellépett évnyitókon, ballagásokon, pedagógus napokon, karácsonyi ünnepségeken, szalagavatókon. Prózai előadásokban is szerepelt, és tagja volt az iskolai énekkarnak is.

Előszeretettel hívják zongorázni városi rendezvényekre, megnyitókra.

Jeleskedett sokféle tanulmányi versenyen. Szorgalma, kötelességtudata, alázata tanulmányi eredményében is megnyilvánul, jeles tanuló.

A négy éven keresztül bizonyított zenei tehetsége, közösségi munkája; lelkiismeretes, kitartó művészi teljesítménye alapján kapja a Rákóczi Művészeti Nívódíjat.

fehermate19Máté az osztályközösség sokszínű és meghatározó egyénisége. Vicces, udvarias, és példamutató magatartásával, tehetségével kitűnik társai közül. Ritka az olyan diák, aki – legyen szó bármilyen iskolai rendezvényről, ünnepségről – mindig örömmel vállalta el a rábízott feladatokat, és kimagasló szinten teljesítette is azokat.

A négy év alatt iskolánk műsorainak aktív és rendkívül megbízható résztvevője volt. Évnyitók, misék, szalagavatók, karácsonyi műsorok és teadélutánok, ballagások, évzárók és egyéb iskolai műsorok, állandó, pótolhatatlan szerepelője. Énekhangjával színesítette az iskolai és egyházi rendezvényeket, kiérdemelte iskolánk művészeti nívódíját.

felhoviktoria19Viki kiválóan rajzol, fest. Tehetsége már egész fiatal korában megmutatkozott, s rajztanárnője biztatására itt, a Tekóban bontakozott ki igazán.

Rajzai témái változatosak, modernek és elgondolkodtatók. Az érzelmi mélységen kívül a kidolgozottság is védjegyévé vált.

Számos versenyen, iskolai kiállításon csodálhattuk meg munkáit.

Az idei tanévben elnyerte a Rotary klub pályázatát. A Halasi Tükörben készült riportban a város is megismerhette tehetségét. Szerény, szorgalmas, kitartó munkájával méltán nyerte el művészeti díjat.

lengyelili18Lengyel Lili zongoratanulmányait 10 évvel ezelőtt kezdte el a Kiskunhalasi Alapfokú Művészeti Iskolában. Az itt megszerzett tudását kamatoztatta iskolai rendezvényeinken.

Fellépett az évnyitókon, a szalagavatókon, karácsonyi ünnepségeken, ballagásokon. 9-es kora óta tagja az iskolai kórusnak.

Közösségi munkája is figyelemre méltó. Aktív tagja a Rákóczi Kupa szurkolói és háttérmunkákat végző lelkes csapatának. Lelkiismeretes, szerény, kitartó művészi munkájával egyértelműen kiérdemelte iskolánk művészeti nívódíját.

kerekestamas18Kerekes Tamás a négy év alatt iskolánk műsorainak pótolhatatlan és aktív résztvevője volt. Évnyitók, évzárók, szalagavatók, ballagások konferansziéjaként csillogtatta meg tudását.

Rendszeresen szerepelt városi kulturális rendezvényeken is, többek között a Hatvani Zoltán versmondó versenyen és az Erdélyi Csillagok prózafelolvasó versenyen is.

Csendes, szerény, udvarias magatartásával, kulturális tevékenységével kiérdemelte iskolánk művészeti nívódíját.

szabobence18Szabó Bence az iskola műsoraiban, programjaiban számos esetben közreműködött.

A néptánc iránti szeretetének, kitartó szorgalmának és alázatos munkájának köszönhetően gyakran szerepelt városi és külföldi fesztiválokon is. A rendezvényeken mindig nagy kedvvel vett részt. Iskolai tanulmányai mellett az ECDL vizsgabizonyítvány megszerzését is fontosnak tartotta.

Értékteremtő munkájával, hozzáállásával társai és tanárai tiszteletét is kivívta.

tothrenata17Kilencedikben elvállalta, hogy kis gólyaként elmondja az esküszöveget az évnyitó ünnepségen. Talán még nem is tudta ekkor, hogy ezzel alapozta meg a helyét az iskolai műsorokon.

Ugyanebben a tanévben már részt vett a Szép magyar beszéd versenyen, melynek minden évben lelkes és sikeres résztvevője volt. 10. és 11. évfolyamos korában 3. helyezést ért el ezen a versenyen. Szép olvasására nemcsak magyar szakos tanára, hanem az Erdélyi Prózafelolvasó est szervezője is felfigyelt, így Reni ezeken az eseményeknek is aktív szereplője lett.

11. osztályos korában részt vett iskolánk ebédlőjének avatóünnepségén, az adventi teaház nevű iskolai programon, illetve a szalagavató ünnepség műsorvezetője is ő lett. Középiskolás évének utolsó évében indult az iskolánkban megszervezett Kárpát-medencei vers- és prózamondó versenyen, melyen első helyezést ért el. Így továbbjutott és képviselte iskolánkat a szakgimnáziumok és szakközépiskolák X. Kárpát-medencei vers- és prózamondó versenyén, melyen 2. helyezést ért el.

Versenyeredményei mellet szerény, segítőkész és barátságos személyisége is figyelemre méltó.

Méltán érdemelte ki a művészeti nívódíjat, hiszen tehetségével és lelkesedésével bebizonyította, hogy mezőgazdász diák is érhet el komoly sikereket az élet bármely területén.

godo vivien

14. évfolyamos végzősünk kilencedikes kora óta iskolánk műsorainak aktív résztvevője volt énekhangjával.

Évnyitók, misék, szalagavatók, karácsonyi műsorok, ballagások, évzárók és egyéb iskolai műsorok (Ki mit tud?, karácsonyi teadélután) állandó, pótolhatatlan szereplője.

Legyen szó magyar vagy angol, klasszikus vagy könnyűzenei számokról – ami sokszor nem is olyan könnyű – vagy népdaléneklésről, bármelyikben helytállt. Lelkesen vett részt 2013 őszén a Szent Anna énekversenyen Jánoshalmán, elbűvölve a közönség apraját-nagyját.

Kellő alázattal, megbízhatóan, néha kissé félénken, de mindig felkészülten adta elő a dalokat, és különlegesen szép, tiszta énekhangjával mindig megörvendeztette és meghatotta a hallgatóságot.

Lelkiismeretes, szerény, kitartó művészi munkájával egyértelműen kiérdemelte iskolánk művészeti nívódíját.

hegedus alexandra

Alexandra 6 évig volt iskolánk műsorainak aktív résztvevője. Ha kellett, énekhangjával, vagy ha arra volt szükség, fuvolajátékával tette színesebbé alkalmainkat.

Évnyitók, misék, szalagavatók, karácsonyi műsorok, ballagások, évzárók és egyéb iskolai vagy városi műsorok, pedagógusnapok (Ki mit tud?, karácsonyi teadélután műsora) állandó, pótolhatatlan szereplője. Részt vett még az Erkel Diákünnepeken Gyulán. 2013 őszén a Zeneakadémia által megrendezett középiskolás 8 fordulós internetes Verdi és Wagner nyomában verseny csapatának aktív tagjaként 17. helyen végzett a 100 csapatból.

Jellemével is példaadó: csendes, szerény, udvarias, készséges.
A váratlan felkéréseknek is felkészülten tett eleget, alázattal végezve a rábízott darabok előadását.

Kitartásával, zenei tudásának legjavát adva egyértelműen kiérdemelte iskolánk művészeti nívódíját.

1. oldal / 3