IMGL6236Linda művészeti tehetsége kimagasló, amit az iskolai rendezkényeken mi is megtapasztalhattunk.

Ének-zenei rátermettségének köszönhetően szívesen énekelt az iskolai szervezésű műsorokban. Emellett az iskolai rendezvényeken konferansziénként is vállalt feladatokat. Lindát nemcsak az iskola diákjai ismerhették meg, hanem mások is, mivel az iskolánkat népszerűsítő kisfilmekben mutatta be a közgazdaság szakirány területeit.

Munkájával lelkesen segítette a Rákóczi Televízió stábját, így több alkalommal élőben közvetítette a Rákóczi Kupa mérkőzéseit. Idén az iskolai rendezvények mellett városi szintű ünnepségen is láthattuk, a Magyar Kultúra Napja alkalmából egy dalt énekelt Fekete Patrik gitár kíséretében.

Linda szerepet kapott abban a színdarabban, amelyet osztálytársaival adott elő a „Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola” cím ünnepélyes átadóján.

FeketeDavidPatrikPatrik életeben a zene fontos szerepet tölt be, a zenélés a mindennapjai részévé vált. Zenekari tevékenysége mellett örömmel vállalta a fellépéseket iskolánk műsoraiban is.

A középiskolás évei alatt sok színvonalas előadásának lehettünk részesei. Rendszeresen gitározott iskolai rendezvényeken, ballagásokon, pedagógusnapokon, karácsonyi ünnepségeken, szalagavatókon és egyházi rendezvényeken. A Zene Világnapján dobolni is láthattuk. Játszott szólóban, tanáraival és iskolatársaival, illetve saját zenekarával is. Kilencedik évfolyamban tagja volt a stúdiós csapatnak.

A négy év folyamán tanulmányi munkáját lelkiismeretesség jellemezte. Igényességével és kiemelkedő teljesítményével, a zene iránti rendkívüli elkötelezettségével kiérdemelte iskolánk művészeti nívódíját.

FoldesBertoldBerci 4 éven át szinte minden iskolai műsorban szerepelt. Legyen szó akár ünnepi, egyházi rendezvényről, vagy iskolai megemlékezésről, szívesen és példamutató bátorsággal énekelt fiú létére, akár egyedül, vagy másodmagával kellett kiállnia, de természetesen az iskola énekkarának is mindenkor nagyon fontos tagja volt.

Ha tanárai vagy társai közreműködésre kérték fel - melyre volt példa a Rákóczi Kupán, a Sportcentrum avatóján vagy prózafelolvasó versenyen -, mindig örömmel, színvonalasan felkészülve állt helyt.

Emellett iskolai kézilabda csapatunk lelkiismeretes tagja, akire ott is bármikor lehetett számítani, és mindig erős, tekós szívvel küzdött a csapatért.

Mindezt a gimnázium négy éve alatt végig jeles és kitűnő tanulmányi eredménnyel, sok tantárgyi dicsérettel vitte véghez.

VargaSzintiaVarga Szintia kilencedikes korától kezdve részese szinte minden iskolai ünnepségnek, mint versmondó vagy műsorvezető.

A szép hangján előadott versekkel, nyugodt, tisztelettudó, kiegyensúlyozott személyiségével szebbé tette évnyitóinkat, évzáróinkat, a pedagógusnapokat, az adventi délutánokat.

Konferált ballagásokon, szalagavatón és különböző sporteseményeken is. Szerepelt iskolai ünnepségeken, megemlékezéseken, de hallhattuk hangját több alkalommal a Rákóczi TV-ben is.

Nem csak szerepelt, de meg is mérettette magát különböző vers- és prózamondó versenyeken is. Kiemelkedő teljesítményt mutatott a 18. Erdélyi Prózafelolvasó versenyen és a Hatvani Zoltán Emlékversenyen, ahol az előkelő 3. helyezést érte el versmondásával. Az itt nyújtott teljesítménye kapcsán ő képviselte iskolánkat a József Attila Irodalmi Kör által szervezett Cselekvő Szeretet Jótékonysági esten.

Szintia nagyon tehetségesen rajzol. Többször találkozhattunk alkotásaival az iskola által szervezett kiállításokon, és büszkék lehetünk rá, hogy első helyezést ért el a Tekó rajzpályázatán.

A négy év folyamán a közösségért végzett lelkiismeretes, kiemelkedő művészeti munkája alapján részesül a Rákóczi Művészeti Nívódíjban.

FaragoKrisztinaKrisztina az iskolai énekkar lelkes, összetartó, oszlopos tagja volt középiskolai éveinek mind a négy évén keresztül. Énekével és citerajátékával különlegessé tett iskolánk falain belül és kívül számos ünnepi alkalmat és megemlékezést.

Mind a négy évben szerepelt az énekkarral évnyitókon, évzárókon, miséken, templomi rendezvényeken. Citerázott a Halasi csata megemlékezésein, szalagavatókon, szüreti felvonulásokon. Szerepelt iskolai műsorokban, segített rendezvényeinkben.

2017-ben képviselte iskolánkat a Katolikus Pedagógiai Intézet által a Szent László év alkalmából meghirdetett énekpályázaton.

Segítőkész, talpraesett, vidám személyiségével színesítette iskolánk kulturális eseményeit, közösségi tevékenységével segítette tanárai, iskolatársai munkáját, mindezért Rákóczi Művészeti Nívódíjban részesül.