Tóth Renáta - 2017

tothrenata17Kilencedikben elvállalta, hogy kis gólyaként elmondja az esküszöveget az évnyitó ünnepségen. Talán még nem is tudta ekkor, hogy ezzel alapozta meg a helyét az iskolai műsorokon.

Ugyanebben a tanévben már részt vett a Szép magyar beszéd versenyen, melynek minden évben lelkes és sikeres résztvevője volt. 10. és 11. évfolyamos korában 3. helyezést ért el ezen a versenyen. Szép olvasására nemcsak magyar szakos tanára, hanem az Erdélyi Prózafelolvasó est szervezője is felfigyelt, így Reni ezeken az eseményeknek is aktív szereplője lett.

11. osztályos korában részt vett iskolánk ebédlőjének avatóünnepségén, az adventi teaház nevű iskolai programon, illetve a szalagavató ünnepség műsorvezetője is ő lett. Középiskolás évének utolsó évében indult az iskolánkban megszervezett Kárpát-medencei vers- és prózamondó versenyen, melyen első helyezést ért el. Így továbbjutott és képviselte iskolánkat a szakgimnáziumok és szakközépiskolák X. Kárpát-medencei vers- és prózamondó versenyén, melyen 2. helyezést ért el.

Versenyeredményei mellet szerény, segítőkész és barátságos személyisége is figyelemre méltó.

Méltán érdemelte ki a művészeti nívódíjat, hiszen tehetségével és lelkesedésével bebizonyította, hogy mezőgazdász diák is érhet el komoly sikereket az élet bármely területén.