Schnürlein Henrik - 2016

KT16 SchnurleinHenrik

Tanulmányi eredménye folyamatosan javult a négy év során, 12.-re pedig elérte a 4,5-et. Mindezt úgy, hogy egyre több energiát és időt fordított a sportolásra. Sportága a kyo kushin karate, amelynek alapítója megreformálta a karatét, és a fizikai képességek fejlesztése mellett céljául tűzte ki az emberi értékek megőrzését és az ifjúság egészséges életmódra való nevelését. A kyo husin célja a test és lélek harmóniájának az elérése.

Henrik eredményei azt igazolják, hogy sikerült elérnie ezt a célt. Három éve versenyez és ezalatt 11 darab arany-, 12 db ezüst- és 5 darab bronzérmet szerzett. Ebből a Magyar Bajnokságokon háromszor végzett első helyen, és egyszer másodikon. Ezzel felkerült az Európa-bajnokság lehetséges résztvevőinek kvalifikációs listájára. Csapatban mind felnőtt mind junior korcsoportban aranyérmet hozhatott haza.

Különösen fontos eredménye, hogy a diákolimpia országos döntőjében a 2015/2016-os tanévben bronzérmes lett.

Más küzdősportban és nemzetközi versenyeken is kipróbálta magát. 2015-ben Kisteleken a Nyílt Nemzetközi Sport Ju Jitsu bajnokságon egy első és egy második helyezést is szerzett.

Szorgalma, kitartása és a munkához való alázatos hozzáállása jó bizonyítékul szolgál diáktársainak arra, hogy a sport, a versenyzés nem hátráltatja az iskolai teljesítményt, hanem épp ellenkezőleg: segít a tanulásban is céltudatosnak lenni.