IMGL6296Péter iskolánk rendkívül sokoldalú diákja. Középiskolásként több alkalommal is részt vett a Zrínyi Ilona Matematikaversenyen, ahol először a megyei fordulóban a harmadik helyet hozta el, majd az országos döntőben bejutva az első helyezést érte el.

Csapatban is kiváló teljesítményt nyújtott, mivel ugyanezen versenyszervezésben a 11. évfolyamosokból álló iskolai csapattal harmadik lett. Péter történelemből is bizonyította tantárgyi tudását, mivel a Savaria Történelem Tanulmányi Versenyen eredményesen szerepelt. Szakmai megmérettetéseken is igazolta rátermettségét. A “Facsarj” országos internetes szakmai versenyen csapatban első helyezést ért el. Részt vett az ÁSZÉV versenyen és a Közgazdasági Diákolimpián, ahol az első 20 helyezett között végzett.

Péter angol nyelvből középfokú B 2-es komplex nyelvvizsgával rendelkezik, és ebből a tantárgyból emeltszintű érettségit is tett kiváló eredménnyel.

Tavaly iskolánk elnyerte a „Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola” címet, melynek átadó ünnepségén Péter osztálytársaival egy ötletes színdarabot adott elő, ahol az “Az ember tragédiáját” vitték színre sajátos értelmezésben, felhívva a figyelmet a tudatos fogyasztás fontosságára. Tanulmányi eredménye és közösségi tevékenysége miatt méltán érdemelte ki Az év diákja címet.

IMGL6715István a középiskolai évek alatt mindvégig kimagasló tanulmányi eredményt ért el. 9-10. osztályban jeles, 11-12. évfolyamon pedig kitűnő tanuló volt. Minden évben nevelőtestületi dicséretben részesült. Tanulmányi versenyek aktív résztvevőjeként mind a reál tudományok, mind a humán műveltség területén jeleskedett.

Matematika, programozás és fizika tantárgyakból többször döntőbe jutott. Humán területen is számos megmérettetésen vett rész. Szerepelt prózaolvasó, Szép magyar beszéd, valamint helyesírási versenyen is. Legkiemelkedőbb eredménye a Klasszikus Erdélyi Magyar Irodalom Kárpát-medencei Prózafelolvasó Versenyen elért 2. helyezése. Az intézmény által szervezett vetélkedők állandó résztvevője, valamint az iskolai élet meghatározó alakja. Az ünnepségek nélkülözhetetlen műsorvezetője, emellett az iskolát népszerűsítő rendezvények, kisfilmek rendszeres szereplője.

Tanulmányai és közösségi tevékenysége mellett a sportban is szerepet vállalt. Az iskola egyik futballcsapatának kapusaként a 47. Rákóczi Kupán sportolóként is bemutatkozott a közönség előtt. Segítőkész, intelligens fiatalember, diáktársai, tanárai bármikor számíthatnak rá. Tanulmányi eredménye és közösségi tevékenysége miatt méltán érdemelte ki Az év diákja címet.

NovakNikolettaNovák Nikoletta a közösségért bármikor cselekedni kész egyéniség. Középiskolai évei alatt kiemelkedő munkát végzett mind osztályában, mind az egész iskolában. Az ODB egyik legaktívabb tagja, aki ötleteivel a diáknapokon, az iskolai sportnapokon és a gólyaavató szervezésekor vállalt feladatokkal mindig önzetlenül segítette az iskolai diákönkormányzat munkáját.

Önkéntes munkát végzett sporteseményeken is, hisz nem volt olyan iskolai sportrendezvény, ahol ne segített volna a rendezvény lebonyolításában vagy a jegyzőkönyvvezetésben. Nikoletta azonban nem csak a szervezésben vett rész tevékenyen, de két sportágban is öregbítette eredményeivel iskolánk hírnevét.

Kézilabdában 2017-ben csapatával a Diákolimpián 3. helyet értek el; a Wattay Kupán 2017-ben ezüstérmesek lettek, 2019-ban pedig harmadik helyen végeztek. Kiemelkedő teljesítménye alapján kiérdemelte a „Torna Gólkirálynője” címet. Oszlopos tagja iskolánk lány foci csapatának is, akik az elmúlt 4 év folyamán számos érmet szereztek városi, megyei, sőt regionális szinten is. Eredményeik közül legbüszkébbek a Fair Play Cupán szerzett eredményeikre vagyunk, ugyanis a 2018/2019-es tanévben Fair Play Cupa megyei döntőjéből elsőként tovább jutva a regionális döntőben az előkelő 3. helyet szerezték meg.

A közösségért végzett munkája és sporttevékenysége a tanulmányi munkáját nem akadályozta, hisz minden év végén jeles bizonyítványt vihetett haza.

Nyílt, őszinte személyisége, szorgalma, segítőkészsége, nagyszerű tanulmányi és sporteredményei, és nem utolsó sorban a közösségért végzett önzetlen tevékenysége követendő példa lehet tanulótársai számára.

KollarValentinaValentina minden évben kitűnő eredménnyel és általános nevelőtestületi dicsérettel vehette át bizonyítványát.

Iskolánk rendkívül sokoldalú diákja, amit az alábbiak is bizonyítanak: ha verset, vagy prózát kellett mondani, műsort felkonferálni ünnepi alkalmakon, vagy egyéb módon szerepelni, akár egy színdarabban, az énekkarban, vagy önállóan konferáló szöveget írni egy eseményre, szívesen, odaadással, lelkiismeretesen felkészülve tette mindig, mint ahogy társainak is segített a tanulásban szükség esetén.

Részt vett a Szép magyar beszéd, valamint prózamondó és szavalóversenyeken, A sport sem áll távol tőle, 2017-2018-as és a 2018-2019-es tanévben a városi futóversenyen mindkét alkalommal első helyezést ért el csapatával.

Aktív résztvevője volt a közgazdasági versenyeknek is. A Zsebpénzügyes vetélkedő országos döntőjében iskolánk csapatával a harmadik helyet szerzte meg. Tagja volt az RTL Klub által szervezett PénzÜgyesek című vetélkedőn szereplő tekós csapatnak is.

Valentina a Tekóban töltött gimnáziumi négy éve alatt meghatározó személyisége volt iskolánknak, aki mindenkor méltón képviselte intézményünket.

banhidihajnalka19Hajnalka okos, szorgalmas, célratörő. Osztályközösségünk, iskolai focicsapatunk meghatározó egyénisége, aki véleményét bátran vállalja. Megbízható, segítőkész, mindig lehet rá számítani. Tanulmányai során nem csak a kötelező feladatokat oldotta meg kiválóan, hanem szívesen vállalt mást is. Szívesen szerepelt iskolai rendezvényeken, ünnepélyeken, ahol megmutatta a magyar nyelvhez fűződő tehetségét. Részt vett pedagógus napon, szalagavatókon, városi ünnepségeken, passiójátékon. Gólyaavatón műsorvezető volt. Továbbtanulási napokon is többször képviselte iskolánkat.

De nem csak ünnepségeken, hanem tanulmányi versenyeken is jeleskedett. Zrínyi és Bolyai matematika versenyen, országos balladamondó versenyen, szép magyar beszéd prózamondó és szavalóversenyen, környezetvédelmi versenyen, hittan és gazdasági versenyen, szellemi diákolimpián. Felsorolni is nehéz. Angol középfokú nyelvvizsgával rendelkezik.

Iskolánk labdarúgócsapatának oszlopos tagja, amellyel csak idén több első helyet is szerzett.

Hajnalka szerteágazó tehetsége, tevékenysége, személyisége, szorgalma, magatartása miatt adományozzuk neki az Év Diákja címet.